Roofvogels en Vogelbescherming?

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:8 januari 2016
  • Berichtcategorie:Slechtvalken
roofffvogelkievtem

foto boven: Roofvogel slacht kievit af, minimaal per roofvogel 1 per dag!

Onderstaand: roofvogel gaat scholekster afslachten!

SONY DSC

Stop de slachting van weidevogels en uiteraard de tilduiven. De tilduivensport staat op de inventarislijst van het immaterieel erfgoed Nederland. De tilduivenvereniging Ons Belang houdt de sterke toename van roofvogels door het faciliteren van de broed- en nestkasten voor roofvogels in de omgeving van Den Haag goed in de gaten. Zij roept eenieder op deze toename een HALT toe te roepen. Alle legale en wettelijke toegestane middelen zullen door de tilduivenvereniging Ons Belang worden aangewend het afslachten van vooral de Haagsche Tilduiven te keren. Help als tilduivenliefhebber mee om bovenstaande doelstelling te halen in 2016!
Het Bestuur!

Afbeeldingsresultaat voor kieviten

Hallo leden van Tilduivenvereniging Ons Belang,

Van zowel de Dierenbescherming en Vogelbescherming ben ik lid en uiteraard van Ons Belang. Regelmatig ontvang ik nieuwsbrieven van deze organisaties en een bericht viel mij op: Het jaar 2016 is het jaar van de Kievit en de Grutto is de nationale vogel van Nederland geworden. Prachtig uiteraard, maar waarom zijn deze vogels net zoals de scholekster in de picture: De populatie van deze prachtige vogels gaat zienderogen achteruit! En dat klopt ook wel. Regelmatig ga ik met mijn vrouw naar deze vogels kijken in Wilsveen en bij het landgoed Duivenvoorde. En wat zie je dan: Roofvogels zoals buizerds, sperwers, slechtvalken en haviken eten hun buikje vol aan bovengenoemde vogels. Maar daar praten bovenstaande organisaties niet over. Want kom niet aan de roofvogels, die ook minimaal een x-aantal van onze tilduiven pakken en verorberen. Liefst zoveel mogelijk broed- en nestkasten plaatsen en o.a. de boeren de schuld geven.

Bestuurders van de vogelbescherming: SLUIT UW OGEN NIET! Natuurlijk de broedplaatsen van de kieviten, grutto’s en scholeksters worden steeds kleiner, maar dat geldt niet voor de roofvogels. Een drastische vermindering van het van het aantal roofvogels door het niet toestaan van broed- en nestkasten zal het weer op peil brengen van de populatie van de kievit, grutto en scholekster zeker bevorderen.

Guus Nieuwmans (voorzitter Ons Belang)