Slechtvalken!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Slechtvalken

Hallo leden van Ons Belang,

Onderstaand een filmpje van een jonge HAVIK in de til van een tilduivenliefhebber. De havik slachte zijn springer en later liet de duivenmelker de havik gaan. De ene liefhebber laat de roofvogel los en de andere tilduivenliefhebber is zo boos, dat hij de havik laat hemelen. Zelf ben ik voorstander van het weer in de natuur terugzetten, maar ik kan me ook voorstellen, dat je zo boos bent, dat je mooie springer is afgeslacht en vul zelf maar in.

Maar even wat anders: De slechtvalkencommissie krijgt hopelijk binnenkort “GOED NIEUWS”. Eerst de brief van de Gemeente afwachten, dat de broedkast waarschijnlijk verwijderd dient te worden. De commissie slechtvalken is er achter gekomen, dat de Bethlehemkerk een monumentaal pand is en daar zijn speciale regels voor. Even wachten en dan horen jullie hoe het echt in elkaar steekt.

Wat helaas echt wel zeker is, dat het aantal roofvogels sterk is toegenomen en dat de jonge haviken en ook de oudere roofvogels behoorlijk actief zijn. Let dus goed op, als je je duiven uitlaat. Geen meeuwen of kraaien in de buurt en weinig andere vogels. dan is het opletten geblazen! Haviken gaan rustig op de daken zitten of in een boom en wachten af of de duivenmelker een lekker hapje de lucht in gooit. Grijs en donker weer is haviken weer. Dus nogmaal: OPPASSEN GEBLAZEN!

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.