Laat de Natuur zijn gang gaan!

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Slechtvalken

 

 • Peter van Geneijgen van de Werkgroep Slechtvalken Nederland reageert op de ophef van de postduivenliefhebbers. Peter van Geneygen geeft als bestuurder van de werkgroep Slechtvalken zijn mening. Hij kan het begrijpen, dat de postduivenliefhebbers, kwaad zijn dat de postduiven worden “gepakt”. Maar uit zijn antwoorden blijkt, dat hij totaal geen kijk en verstand heeft van til- en tentoonstellingsduiven, welke vogels worden gehouden in Den Haag en omgeving waar al zeker 5 slechtvalkenkasten zijn geplaatst! Deze duiven zijn een gemakkelijke prooi en Ons Belang zal er alles aan doen om de nest- broedkasten op een legale manier te verwijderen. Ons Belang neemt geen enkele verantwoordelijkheid, dat er toch zaken plaatsvinden, waardoor op een illegale wijze de slechtvalken worden verdreven. Dus instanties, verenigingen of wie dan ook: Neem contact op met info@tilduivenbondonsbelang.nl en maak een afspraak om tenminste over dit probleem te praten!!

Bestuur Ons Belang t.a.v. Guus Nieuwmans (voorzitter commissie slechtvalken).

 

Duivenmelkers Veldhoven als de dood voor koppel slechtvalken

Inhoudsopgave

VELDHOVEN – De slechtvalken op de ASML toren in Veldhoven hebben een iets te grote eetlust naar de zin van lokale duivenmelkers. Het koppeltje met vier jongen heeft maar al te vaak de geliefde duiven op het menu.

André van de Wiel en Jan Schreuder trekken aan de bel, het tweetal heeft samen honderden duiven en maar al te vaak komen ze niet allemaal terug. “De slechtvalk hoort in de natuur, maar dit nest wordt wel erg goed beschermd en dat is onnatuurlijk.”

De valken kozen de toren in Veldhoven als hun thuis. Er werd een nestkast geplaatst, omdat de vogels bij wet beschermd zijn.

‘Dan kan je wel janken’
Volgens Schreuder zijn al verschillende leden van de lokale duivenvereniging gestopt, omdat de valken de duiven te pakken hadden.

Van de Wiel en Schreuder hebben genoeg duiven, maar toch doet het elke keer pijn. “Als je op de webcam ziet hoe die valk je eigen duif waarmee je een emotionele band hebt opeet, dan kan je wel janken!”

Bekijk / Beluister  Beluister Omroep Brabant reactie Peter Geneygen, de voorzitter van de werkgroep slechtvalken Nederland.

 

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Nico D. Gravesteijn

  Dan staat er onder het artikel “vind ik leuk”. Ik vind het helemaal niet leuk. Echt niet. Het is schandalig dat er onder de mom van vogelbescherming, bij de wet geregeld, mensen hun vogels afgeslacht mogen worden.
  Vogelbescherming, daar heb ik niets op tegen. Maar ik heb wel wat tegen de manier waarop hier gehandeld wordt. Willens en wetens slechtvalken naar de stad lokken door nestkasten te plaatsen. En vervolgen zeggen – met droge ogen – ja dat is natuur.
  Er is nog nooit een slechtvalk geweest die een nestkast gebouwd heef. Er is nog nooit een slechtvalk geweest die zelf een hoog gebouw gebouwd heeft. Nestkasten timmeren en hoge gebouwen maken dat is allemaal cultuur. Mensenwerk.
  Anderen hun liefhebberij verstoren…….. is dat natuur ? Neen dat is cultuur, dat is met oogkleppen kijken. Dat is ………. nou ja ik wil wel netjes blijven.
  Nico Gravesteijn.

  1. Beheer

   Beste heer Nico D. Gravesteijn,

   De like button was een foutje en staat tevens uitgeschakeld.

   Met vriendelijke groet,
   De Webmaster

Reacties zijn gesloten.