De ellende is weer begonnen!

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:23 februari 2016
  • Berichtcategorie:Slechtvalken

Hallo leden van Ons Belang,

Voor veel leden van Ons Belang is het met betrekking tot het houden van tilduiven het jaar 2016 slecht, zeg maar zeer slecht begonnen. Al heel vroeg in het jaar zijn er al bij veel liefhebbers en ook bij ondergetekende prachtige geteelde tilduiven door de slechtvalken, haviken en sperwers gepakt, geslacht en opgevreten. Ons Belang heeft er vanaf het jaar 2011 er alles aan gedaan de aantallen van roofvogels te verminderen, maar de Flora en Faunawetgeving en de Gemeente Den Haag staan het bestrijden van roofvogels niet toe. Zij hebben wel begrip voor de situatie, maar zullen op zeker de eeuwenoude Haagsche traditie van de Tilduivensport niet steunen. De kast van de Bethlehemkerk zou door de Gemeente worden weggehaald (zwart op wit in bezit van ondergetekende), maar op dit moment is er al een echtpaar slechtvalken hun nestje aan het bouwen. En dat is diep treurig voor onze hobby.

Ons Belang is bij de Gemeente geweest en gesprekken gevoerd met de ecoloog van Den Haag. Uiteraard begrip, maar geen aktie vanuit de Gemeente. Met de pandenbrigade waren we een eind op weg, maar tot nu toe zonder het gewenste resultaat en ga zo maar door.

Zoals u allen weet staat Ons Belang niet te wachten op illegale praktijken van o.a. de duivenmelkers, maar als er iedere dag tientallen tilduiven worden afgeslacht, dan staan wij ook met de rug tegen de muur. Dit wilde ik even kwijt!

https://youtu.be/UqVXNouZprw

https://youtu.be/y_jfHBHH92M