Een rondje duivenwinkels.

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mededelingen

Mijn eerste bezoek aan Peter van der Harst. Altijd fijn om bij Peter binnen te stappen. Hallo Ons Belang klinkt het en wil je koffie. Bij zijn duivenhoekje zitten altijd een aantal tilduivenliefhebbers en uiteraard is het gesprek de slechtvalken. De zaak van Peter is een dierenspeciaalzaak met de meest uiteenlopende producten. Zie ook op www.Harstduiven.nl en u bent volledig geïnformeerd. Peter sponsort ook Ons Belang en op de voorjaarvergadering van Ons Belang stelt Peter weer een aantal prijzen beschikbaar! Peter namens de leden van Ons Belang: dank je wel.

Foto HarstduivenNa Peter van der Harst ging ik naar de Springer in de Heesterstraat 80 in Den Haag. Bakkie Guus, werd er geroepen en er zitten altijd tilduivenliefhebbers die iets te vertellen hebben. Uiteraard over de slechtvalken en ik heb ze uitgelegd, dat Ons Belang via de commissie roofvogels het een en ander gaat doen o.a. het verwijderen van de broedkasten van slechtvalken. Er zaten niet veel duiven, maar dat is altijd in de maand maart in verband met de broeitijd. De eigenaar Renee van Puffelen was uiteraard ook aanwezig en schonk nog even een lekker bakkie in. Ook Renee schenkt altijd een paar prijzen aan Ons Belang voor de loterij en ook namens de leden van Ons Belang: dank je wel Renee!

foto de springerOp naar Diertotaal, waar sinds kort Jacqueline niet meer werkzaam is. Zij is wel lid geworden van Ons Belang. Daarvoor kreeg zij altijd De Duivenbode via Diertotaal, maar daar werkt ze dus nu niet meer. Boven bij Diertotaal was het vol met tilduivenliefhebbers. En de verhalen van vroeger kwamen bovendwarrelen. Ook de welbekende Harm was er en tranen van het lachen over de leuke verhalen waren niet van de lucht. Ik moest naar de volgende winkel, nadat Renee, de eigenaar van Diertotaal mij even nog persoonlijk gedag had gezegd. Namens de leden van Ons Belang: dank je wel Diertotaal.

 

foto diertotaalDe laatste winkel was De Witte Duif van Frans en Samantha. Daar heerst een sfeer van gezelligheid en ik bestelde als voorzitter van de commissie: “gehakbal van het jaar 2015” een hopelijk lekkere Bal Gehak! ’t jonge,t’jonge wat een lekker balletje. En er zaten een aantal mooie duiven. Als enige duivenwinkel staat De Witte Duif op de clubavond van Ons Belang op 30 maart in het Kleindierencentrum in het Zuiderpark. Hij reserveert een aantal mooie duiven voor de verloting en eventueel voor de verkoop! Samantha zij beauty verkoopt met Jacqueline hopelijk weer de lootjes en dat wordt dus weer een toppie avond! De Witte Duif is een prachtwinkel geworden en beneden in de kelder teelt Frans prachtige canaria’s. Namens Ons Belang: Dank je wel.

SONY DSCKOOP BIJ ONZE ONZE ADVERTEERDERS EN SPONSORS.