Weg met die broedkasten!

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:10 april 2015
  • Berichtcategorie:Slechtvalken

Vogeloorlog aan Haagse hemel2235627slechtvalkoorlog

DEN HAAG – Het is gelukt! Na jaren proberen op allerlei hoge gebouwen in Den Haag is er een broedpaar slechtvalken, met 3 jongen.

Op de oude zusterflat van het HAGA ziekenhuis heeft een slechtvalkpaar een nest gebouwd en afgelopen week zijn de jonge valken geringd. De slechtvalk komt steeds vaker voor in Den Haag en heeft nu dus voor het eerst succesvol gebroed in Den Haag. De vogelaars uit Den Haag zijn verrukt met het broedgeval.

Buks uit de kast

Maar de duivenhouders zijn niet zo blij met die slechtvalken in de stad. Er zijn zelfs leden van de vereniging, die op het punt staan om hun buks te pakken en de slechtvalken uit de lucht te schieten.

Want hun duiven worden gepakt door de slechtvalk. Een aantal duivenmelkers klaagt over het verlies van vele van hun mooiste duiven. De slechtvalk kan in een duikvlucht een snelheid van 300 kilometer per uur halen en dan zo een duif uit de lucht slaan.

Open discussie

De Tilduivenvereniging Ons Belang wil nu graag een open discussie over wat er gedaan kan worden aan de slechtvalken en andere roofvogels die slachtoffers maken onder de duiven .