Duiven Column nummer 1 – De Hoed

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:20 februari 2019
  • Berichtcategorie:Duiven Column

Duiven Column nummer 1 (Frans Rutten) De Hoed.

Na het succes van de Duiven Column in de duivenbode gaan we hem nu ook nog eens online plaatsen, wij wensen de duivenliefhebbers veel lees plezier toe!

Duiven Column 1

Inhoudsopgave

Zo ik zal me even voorstellen  (de Hoed) Frans Rutten sinds 1 januari 2017 bestuurslid van Tilduivenvereniging “Ons Belang” .
Na wat aanloop problemen hebben wij als bestuur en de commissieleden de boel weer aardig op de rails. Ik ben zelf altijd al een duiven melker geweest, geboren in de Maasstraat en opgegroeid in de Repelaar straat bij de Wagenbrug in Den Haag.

Bij opa op de til

Bij mijn opa op de til met mijn vader, we lagen in een gat waar 16 tillen lagen, uit de nok, tuinen en dakramen er lagen er zat. Me moeder zei altijd je bent op de duiventil trap gemaakt en onder de de duiventil geboren.

Ik leerde alles van mijn opa en vader, mijn opa schreef alles op wat je moest gebruiken bij ziektes. De boekjes heb ik nog en ik gebruik ze nog steeds. Geen dure medicijnen, zelfs mijn duiven vrienden vragen mij vaak wat ze het beste kunnen doen. Als een duif ziek is,  is het in sommige gevallen altijd makkelijk.
Trouwens mijn bijnaam Hoed heb ik te danken aan mijn vader, vanuit de boksschool gingen we aan de deur staan. Mijn vader gaf me die eerste keer een hoed en zei als je naar huis gaat zet je hem af. Zo herkend niemand je privé (en dat klopte ook).

Hoe lang al lid van Ons Belang?

Ik ben sinds mijn 18e jaar lid van Ons Belang en woonde toen in Laakkwartier. We hadden met z’n drieën een lidmaatschap. Met mijn vriend Joop een heel leuke tijd en liefhebberij zat, zeker van Danny v.d. Steen die vlakbij mij lag.
Mijn moeder ving er ook vaak zat net zoals mijn vrouw Petra die schuift er ook regelmatig een paar pffff.
Door mijn ziekte en mede door Revalidatie Sophia ben ik ruim 5 jaar geleden weer met duiven begonnen in de tuin in Ypenburg, ook weer zat liefhebbers hier. Het is en blijft een leuke sport. Natuurlijk de spanning is leuk of je het gaat lukken een duif te vangen of het wennen van een duif, komt ie terug of niet.
Ik probeer bij elke duivenbode van Ons Belang een column te schrijven en naar mijn idee is dat wel gelukt. We gaan er met ze alle tegen aan om de duivensport hoog te houden.

Veel duiven plezier en tot het volgende Duiven Column.
Frans Rutten

 

Zie ook onze ander links:

Clubavond Ons Belang verzet naar 25 april 2016