En in Den Haag is het 10 keer zo erg.

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Slechtvalken

SlechtvalkplusprootOnderstaand een verhaal van postduivenliefhebbers, maar til- en tentoonstellingsduiven vliegen veel langzamer en worden in Den Haag in grote aantal “gepakt”door de slechtvalk. De commissie slechtvalken wil met ieder instantie in gesprek met als doel de broedkasten te verwijderen op een legale wijze. De inspecteur van de Flora- en Faunabeleid is het met ons eens, dat De Natuur zijn gang moet gaan en hij respecteert onze mening dat de doelstelling “het verwijderen van de nest- broedkasten” aangepakt gaat worden!  Dus verenigingen en instanties ga met onze commissie in gesprek!

Duivenmelkers Veldhoven als de dood voor koppel slechtvalken

VELDHOVEN – De slechtvalken op de ASML toren in Veldhoven hebben een iets te grote eetlust naar de zin van lokale duivenmelkers. Het koppeltje met vier jongen heeft maar al te vaak de geliefde duiven op het menu.

André van de Wiel en Jan Schreuder trekken aan de bel, het tweetal heeft samen honderden duiven en maar al te vaak komen ze niet allemaal terug. “De slechtvalk hoort in de natuur, maar dit nest wordt wel erg goed beschermd en dat is onnatuurlijk.”

De valken kozen de toren in Veldhoven als hun thuis. Er werd een nestkast geplaatst, omdat de vogels bij wet beschermd zijn.

‘Dan kan je wel janken’
Volgens Schreuder zijn al verschillende leden van de lokale duivenvereniging gestopt, omdat de valken de duiven te pakken hadden.

Van de Wiel en Schreuder hebben genoeg duiven, maar toch doet het elke keer pijn. “Als je op de webcam ziet hoe die valk je eigen duif waarmee je een emotionele band hebt opeet, dan kan je wel janken!”.
Bekijk / Beluister  Omroep West en tik in bij zoeken Duivenmelkers Veldhoven! Zie voor reactie Peter Geneigen van de werkgroep slechtvalken Nederland. Hij weet niet wat tilduiven en tentoonstellingsduiven inhoudt! En dat is erg jammer voor onze hobby, die al meer dan 100 jaar in Den Haag bestaat. Ons Belang telt 350 leden en bestaat 95 jaar! Neem contact met ons op!