Oproep aan tilduivenliefhebbers jonger dan 30 jaar!

Aanstaande zaterdag is een jongerendag in Culemborg, welke wordt georganiseerd door Het Nederlands Cultureel Erfgoed. Binnenkort hoopt Ons Belang op de lijst van het immaterieel erfgoed te worden bijgeschreven. Dit biedt vele voordelen. Op de jongerendag wordt een aantal jongeren gefotografeerd en geïnterviewd over de tilduivensport, waaronder een jongere van Ons Belang. Het is een hele leuke dag, die om 10 uur ‘s-morgens begint.

Guus Nieuwmans komt je als je er zin in hebt om halfnegen ophalen en samen met Guus gaan we met de auto richting Culemborg. Voor eten en dergelijke wordt door Ons Belang gezorgd. Daarna gaan we na een in en in door tilduivenliefhebber Rob de Vos, waar ik een aantal jongen ga ophalen. Samen maken we er een leuke dag van. Dus meld je aan door mij te bellen:0614493937 voor vrijdagmiddag 12 uur. Daarna is het aanmelden niet meer mogelijk.

Dus nogmaals meld je aan door te bellen en je zult er geen spijt van krijgen.

(Het bestuur van Ons Belang)

Wat doen, denken en willen de jongeren van nu?

Hoe kunnen wij met ze communiceren?

Hoe kunnen wij ze betrekken bij erfgoed?

In snel tempo verandert de wereld. De jonge mensen van nu zijn niet te vergelijken met een paar generaties terug, zelfs niet al niet meer met de vorige. Daarom is het vaak moeilijk voor erfgoedinstellingen om contact te leggen met jongeren, ze enthousiast te maken en om ze erbij te houden. Erfgoed kan niet zonder de inzet en de interesse van jonge mensen, daarom organiseren wij op 13 juni een inspiratiedag over Jongeren en Erfgoed.

Een van de onderdelen daarvan is een lezing van Youngworks. Deze organisatie ‘schudt mensen wakker uit hun ingesleten gewoontes en helpt ze verbinding te maken met de jongeren van vandaag’. Dit doen ze allereerst door zelf in nauw contact te staan met jongeren, zich te voeden met hun ideeën en voor alles hun belangen in het oog te houden. Zelf zeggen ze het zo: ‘Bij Youngworks putten we energie en ideeën uit de kracht en creativiteit van jonge mensen. Alleen met een positieve aanpak krijg je invloed op hun gesprekken en keuzes.’ Uit onderzoek is gebleken dat 68 procent van de jongeren belangstelling heeft voor cultuur. Dat opent perspectieven!

Wij hebben Mark van Rijn van Youngworks gevraagd om ons allemaal advies en informatie te geven over de jongere van nu, in de vorm van een interactieve inspiratie sessie. Zo kan iedereen profiteren van hun onderzoek en ervaring en daar z’n voordeel mee doen binnen de eigen traditie. Youngworks maakt namelijk niet alleen jongeren enthousiast voor cultuur, ze maken ú ook enthousiast voor het werken met jongeren.

In het middagprogramma staan verder nog een aantal workshops gepland waar u aan mee kunt doen:
– Otto Pireau: Erfgoed in de klas
– Els Tan: Sociale media een middel om jongeren te bereiken
– Marion Etman: Subsidiemogelijkheden voor jongerenprojecten

De inspiratiedag wordt op zaterdag 13 juni gehouden in de UNIE in Culemborg. Heel gemakkelijk te bereiken met de trein en met de auto. De kosten bedragen 20 euro per persoon inclusief koffie, thee, lunch en borrel.

Geef u nu op via immaterieelerfgoed@live.nl en vermeldt
– organisatie
– naam
– adres
– emailadres
– en naar welke workshop ’s middags uw voorkeur uit gaat

Wellicht tot zaterdag 13 juni,

Ineke Strouken

directeur

Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed

FC Dondersstraat 1
3572 JA Utrecht

www.volkscultuur.nl
www.immaterieelerfgoed.nl

 

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.