De duivengigant Dick Hamer.

Hallo Leden van Ons Belang,

Afgelopen vrijdag 1 april 2016 heb ik de ledenvergadering van de E.Z.H.S.V. bijgewoond in het Kleindierencentrum in het Zuiderpark. En ik heb er geen spijt van gehad.

Dirk de Zeeuw de voorzitter, die 5 jaar voorzitter is geweest, heeft de voorzittershamer overgedragen aan Peter van der Spek. En deze nieuwe voorzitter deed het uitstekend. Maar mijn interesse ging meer uit naar de duivengigant Dick Hamer, die over de hele wereld geëerd wordt door zijn prachtige fotosessies en zijn verhalen. Wat een kennis heeft die man van duiven in het algemeen. Ook als keurmeester van de zovele duivenrassen, ben je bij Dick aan het goede adres.

Het enige wat jammer was, dat wel de leden van de SIS waren uitgenodigd, maar niet de leden van Ons Belang. Ik ga ervan uit, dat dit niet doelbewust is geweest, daar Het Bestuur van Ons Belang de sierduivenvereniging EZHSV hoog in het vaandel heeft staan.

Misschien komt Dick Hamer volgend jaar weer bij Ons Belang op bezoek, want het is een eer dat zo’n kerel met zoveel kennis van tilduiven bij ons langs komt.

image