Duiven te koop

Duiven te koop

Duiven te koop in onze duivenwinkel. Duiven kopen doe je bij De Vliegende Hollander in Stadsdeel: Laakkwartier, Den Haag.

VogelsDuiven te koop – Duiven kopen? dan hoeft u niet verder meer te zoeken want wij verkopen diverse soorten duiven en duivinnen in onze duivenwinkel in Den Haag.

Zo worden er dagelijks wel nieuwe duiven gebracht, die door een duivenhouder / duivenliefhebber uit Den Haag of omstreken is gevangen. Vaak is het geval dat een duivenhouder / duivenliefhebber een duif of doffer vangt maar hier helemaal geen leeg duivenhok voor heeft, dan worden de duiven vaak naar onze duivenwinkel gebracht en aan ons verkocht.

 


Waarom duiven kopen bij duivenwinkel De Vliegende Hollander

gezonde duiven

Een ruime keuze uit diverse duivensoorten

indien aanwezig de benodigde achtergrond informatie van de duif of duivin

per stuk te koop of per mooi koppel elk  jaar jongen duiven

Duiven kopen

Dus als u geïnteresseerd bent in een duif of duivin, en u wilt duiven kopen dan bent u bij de Vliegende Hollander aan het juiste adres want wij hebben altijd duiven te koop in onze winkel.

Ook voor het verkopen van u vlucht met duiven of losse verkoop van uw duiven kunt u bij “Duivenwinkel De Vliegende Hollander” terecht. Heeft u nog vragen over duiven verkopen of duiven te koop schroom dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op 06-29370219 of 06-51839557 Wij zijn er voor al uw vragen.

Gevestigd aan de Minckler straat 56 A te ‘s Gravenhage De duiven-winkel van Richard de Laaf en Fred Groos waar de humor nog steeds- hoogtij viert en de koffie nog steeds bruin is. Een winkel voor de liefhebber waar de benodigdheden voor zijn liefhebberij te koop is. Onder het genot van een kopje koffie, frisdrank of een biertje en vergeet de gehaktbal niet, kan er lekker gepraat worden over de duivensport. Gezelligheid alom dus graag tot ziens.

Duiven te koop (vogels)

De vliegende Hollander beschikt over een grote hoeveelheid duiven die te koop zijn, dus op zoek naar duiven te koop? Dan hoeft u niet verder meer te zoeken. Want wij verkopen diverse soorten duiven en doffers direct uit voorraad leverbaar. Voor meer informatie over duiven te koop kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via 06-29370219 of 06-51839557 wij zijn er voor al uw vragen.

 

Duiven te koop

Voor mobiele gebruikers swipe met je vinger op de foto voor de volgende foto.
(De duiven op deze foto’s zijn slechts een voorbeeld!)

Duiven kopen

Duiven kopen? Kom dan gerust eens langs bij onze duivenwinkel in Den Haag, om te kijken alsof u een duif of duivin naar uw wens kunt vinden in een van onze duivenhokken. U bent van harte welkom zie hieronder onze openingstijden.

Openings-tijden van de

Vliegende Hollander zijn:

Ma07:00 uurt/m18:00 uur
Di07:00 uurt/m23:00 uur
Woe07:00 uurt/m18:00 uur
Don07:00 uurt/m18:00 uur
Vrij07:00 uurt/m20:00 uur
Zaterdag06:30 uurt/m18:00 uur
ZondagGesloten

 

duiven te koop

Duivenwinkel de Vliegende Hollander

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=SJ-oNWzwTC0[/embedyt]

Gezellige duivenwinkel in Laakkwartier met altijd mooie duiven en duivinnen te koop.

 

Maar ook voor al uw duiven benodigdheden bent u bij duivenwinkel de Vliegende Hollander aan het juiste adres!

 

duivenwinkel de vliegende hollander

Haagse duivenwinkel De Vliegende Hollander

Foto’s van Duivenwinkel De Vliegende Hollander

 

duivenwinkel de vliegende hollander

Een verhaaltje over duiven

Duiven en Den Haag ze horen bij elkaar. Natuurlijk zie je overal de stadsduiven, maar telkens weer verbaas ik me als ik ’s morgens of ’s avonds naar buiten kijk en dan horden duiven ‘in formatie’ over me heen zie vliegen. Niet iedereen is er even blij mee; je jas wordt onder gescheten en ze zijn haast niet te verjagen.

Maar ik kan er wel van genieten; prachtig zoals ze eruit kunnen zien.

Vroeger

Vroeger waren er in de diverse volksbuurten en vooral in Den Haag en omgeving de bekende duiven-melkers en duiven-winkels.

Het was een sport om te proberen zoveel mogelijk duiven te vangen met een duiventil door ze weg te lokken uit andere tillen. Op elk (ja ik overdrijf zwaar) huis stond wel een til. Het was een pure passie voor menigeen. Of het nu alleen te maken had met de duiven zelf. Ik vraag het me af, want veel meer dan koeren deden ze niet. Vreemde bewegingen en geluiden kwamen ook niet alleen uit de duiven; hun baasjes deden even hard mee.

 

In de diverse ‘duiven winkels’ werd trots gepocht over de prestaties van menig ‘Duiven melker’ onder het genot van een bakkie (of biertje) en het teveel aan duiven werd daar verkocht, wanneer de duiven niet gewoon weer los werden gelaten.

Helaas is de sport een beetje aan het vergrijzen. Ofwel werden de duiventillen verboden (welzijnscommissies) ofwel de belangstelling verdween. Duiven-melkers zie je nauwelijks meer in Den Haag.


Geschiedenis duiven

Ver voor het begin van onze jaartelling hield men al duiven in landen als Griekenland en Egypte. Het zijn afstammelingen van de rotsduif (latijn: Columba livia). Een duif kan een ander herkennen aan zijn veren patroon. Alle duiven moeten per 2 jaar onderzocht worden vanwege de vogelgriep.

Duiven (Columbidae)

Vormen een familie van meestal middelgrote, compact gebouwde vogels met volle, ronde borst en kleine kop. Ze hebben een snelle, meestal rechtlijnige vlucht. Ze kunnen in tegenstelling tot andere vogels water met de snavel opzuigen. De jonge duiven worden met duivenmelk uit de krop gevoerd. Het mannetje heet doffer en het vrouwtje wordt duivin of gewoon duif genoemd.

Duivenmelk

is een melkachtige substantie die in de krop van duiven wordt geproduceerd nadat de jongen uit het ei zijn gekropen. Hiermee worden de jongen de eerste dagen gevoed. Enkele dagen voordat de eieren uitkomen wordt de binnenlaag van de krop van de duif dikker. Dit wordt aangezet door het hormoon prolactine, hetzelfde hormoon dat bij zoogdieren de melkproductie aanzet. Uiteindelijk laat deze laag los en komt vrij als een melk- of kaasachtige substantie welke door de jongen eruit wordt gepikt.

Deze aanpassing is vrij uniek binnen het vogelrijk, maar komt ook voor bij flamingo’s en zorgt ervoor dat duiven minder afhankelijk zijn van het broedseizoen. Dit duurt bij duiven dan ook enkele maanden lang. Zowel de vrouwtjes als ook de mannetjes geven duivenmelk. Duivenmelk bevat meer vet en eiwitten dan koemelk[1]. Normaal leggen duiven twee eieren en hebben ze dus twee jongen. Als er in een uitzonderlijk geval drie zijn, dan is er onvoldoende duivenmelk en lopen de jongen groeiachterstand op. Als één van de twee eieren niet uitkomt, dan heeft het jong dubbel zoveel duivenmelk en groeit het dubbel zo snel[2].

Iemand die duiven houdt wordt duivenmelker genoemd, maar dat heeft niets met duivenmelk van doen. Het woord melken is hier een nabootsing van het begrip geitenmelker, iemand die dieren kweekt om van de opbrengst te leven Lees Meer>>>

Jongen duiven

Een duif broedt zo’n zestien tot twintig dagen in een eenvoudig, wat rommelig gemaakt nest. Als de jongen geboren worden zijn ze blind en bedekt met dun geel dons. Na drie à zes dagen gaan de oogjes van de jongen open en na elf dagen krijgen de jongen veren. De moeder stopt het voederen na ongeveer zestien dagen, dan eet het jong zelf. Na 25 dagen kan het jong vliegen.


Duivenliefhebbers zijn vooral in Den Haag en omstreken te vinden. Over het algemeen zijn Haagse duivenhouders mannen en de gemiddelde leeftijd is hoog. Hoewel we proberen om meer ‘jongeren onder de veertig’ te interesseren voor hun hobby. De leeftijd is hoog hoewel er toch nog wel enkele jongeren zijn die ook met de duivensport zijn begonnen.

Tilduivenbond Ons Belang heeft 350 leden en de Tilduivenbond speelt een belangrijke rol bij contacten, organiseert clubavonden, bemiddelt bij onenigheid met woningbouwverenigingen of andere partijen. Verder helpt hij met het aanvragen van vergunningen.Ook legt de Tilduivenbond huisbezoeken af voor de controle van duiventillen en of er goed voor de dieren wordt gezorgd.

Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland

Mede door Tilduivenbondonsbelang.nl staat de Haagse Tilduivensport op de lijst van Cultureel Erfgoed van Nederland.

Lees Meer>>>

Duiventil en tilduiven filmpjes

Filmpjes van Tilduiven uit Den Haag en omgeving, heeft u ook een leuke filmpje van je tilduiven? stuur dan een email naar:
[email protected]

tilduiven den haag

 

 

 

 

 

 

 

 

Soorten

In België en Nederland komt een aantal duiven soorten voor, waarvan sommige zich sterk aan de mens hebben aangepast. De rotsduif bijvoorbeeld is een voorouder van de tamme stadsduif die overal in de grote steden aangetroffen kan worden, volgens sommigen zelfs in te groten getale. Voor veel mensen is de stadsduif de tilduiven, maar een duif als de Turkse tortel of de houtduif komt ook zeer veel voor in Europa. In de tweede helft van januari 2010 is in Nederland, in Warga, voor het eerst één oosterse tortel gespot.

Jongen

Een duif broedt zo’n zestien tot twintig dagen in een eenvoudig, wat rommelig gemaakt nest. Als de jongen geboren worden zijn ze blind en bedekt met dun geel dons. Na drie à zes dagen gaan de oogjes van de jongen open en na elf dagen krijgen de jongen veren. De moeder stopt het voederen na ongeveer zestien dagen, dan eet het jong zelf. Na 25 dagen kan het jong vliegen.

Gebruik door de mens

Duiven worden al lang gehouden door de mens; als pluimvee, om ze (in duiventillen) vet te mesten en op te eten, als sierduif en vooral ook als postduif vanwege hun fenomenale oriëntatievermogen. Al in de vijfde dynastie van het oude Egypte (2500-2350 v.Chr.) waren er tamme duiven. Hiervan zijn tekeningen gevonden in een graf uit die periode.

In vroeger jaren kende men onder het ancien régime het Duivenrecht. Alleen de adel en de geestelijkheid was het recht voorbehouden om duiven te houden.

In de Tachtigjarige Oorlog werd de duif al gebruikt om berichten over te brengen vanuit belegerde steden. In de Eerste Wereldoorlog gebruikten zowel het Duitse leger als de geallieerden postduiven.

Tijdens de Olympische Zomerspelen van 1900 in Parijs stond het afschieten van levende duiven op het programma. Er werden bij dit onderdeel ongeveer 300 vogels gedood. Het onderdeel werd daarna geschrapt. De vogels werden op de Olympische Zomerspelen van 1912 in Stockholm vervangen door kleiduiven.

Houtduiven zijn soms te koop bij de poelier. Ook wordt soep gemaakt van de duif.[1]

Symboliek

De duif staat symbool voor verschillende dingen:

Soorten

In België en Nederland komt een aantal duivensoorten voor, waarvan sommige zich sterk aan de mens hebben aangepast. De rotsduif bijvoorbeeld is een voorouder van de tamme stadsduif die overal in de grote steden aangetroffen kan worden, volgens sommigen zelfs in te groten getale. Voor veel mensen is de stadsduif de duif, maar een duif als de Turkse tortel of de houtduif komt ook zeer veel voor in Europa. In de tweede helft van januari 2010 is in Nederland, in Warga, voor het eerst één oosterse tortel gespot.[3]

Taxonomie

De volgende geslachten zijn bij de familie ingedeeld:[4]

 • Alectroenas Gray, GR, 1840
 • Alopecoenas Sharpe, 1899 (“patrijsduiven”)
 • Caloenas Gray, GR, 1840
 • Chalcophaps Gould, 1843
 • Claravis Oberholser, 1899
 • Columba Linnaeus, 1758 (geslacht met 35 soorten waaronder houtduif)
 • Columbina von Spix, 1825
 • Cryptophaps Salvadori, 1893
 • Didunculus Peale, 1848
 • Drepanoptila Bonaparte, 1855 (een jufferduif)
 • Ducula Hodgson, 1836 (“Muskaatduiven”)
 • Gallicolumba Heck, 1849
 • Geopelia Swainson, 1837 (“zebraduiven”)
 • Geophaps Gray, GR, 1842
 • Geotrygon Gosse, 1847 (“kwartelduiven”)
 • Goura Stephens, 1819
 • Gymnophaps Salvadori, 1874
 • Hemiphaga Bonaparte, 1854
 • Henicophaps Gray, GR, 1862
 • Leptotila Swainson, 1837
 • Leptotrygon Banks, Weckstein, Remsen & Johnson, KP, 2013
 • Leucosarcia Gould, 1843
 • Lopholaimus Gould, 1841
 • Macropygia Swainson, 1837 (“koekoeksduiven”)
 • Metriopelia Bonaparte, 1855
 • Nesoenas Salvadori, 1893
 • Ocyphaps Gray, GR, 1842
 • Oena Swainson, 1837
 • Otidiphaps Gould, 1870
 • Patagioenas Reichenbach, 1853
 • Petrophassa Gould, 1841
 • Phapitreron Bonaparte, 1854
 • Phaps Selby, 1835
 • Ptilinopus Swainson, 1825 (“jufferduiven”)
 • Reinwardtoena Bonaparte, 1854
 • Spilopelia Sundevall, 1873 (“tortelduiven”)
 • Starnoenas Bonaparte, 1838
 • Streptopelia Bonaparte, 1855 (“tortelduiven”)
 • Treron Vieillot, 1816 (“papegaaiduiven”)
 • Trugon Gray, GR, 1849
 • Turacoena Bonaparte, 1854
 • Turtur Boddaert, 1783
 • Uropelia Bonaparte, 1855
 • Zenaida Bonaparte, 1838 (“treurduiven”)
 • Zentrygon Banks, Weckstein, Remsen & Johnson, KP, 2013 (“kwartelduiven”) Lees Meer>>>

Zie ook:

Anatomie van duiven en tilduiven

Het Skelet van de duif

Duiven Gezondheid – Voorkomen is beter dan genezen!

Vitaminen en mineralen

Ons Belang Haagse Tilduiven vereniging word vandaag nog lid voor 20 euro per jaar

Duivenziekte begrippen

Streptococcosis – Duivenziekten

Tilduiven bezoek bij Harry Berenbak

Televisie opname De Tilduivensport!

Veel wind veel mankementen bij veel duiven!

Jongeren weer enthousiasmeren

Duivenziekte

Tilduivensport Den Haag

Duiventillen Den Haag

Tilduivensport

Duiventillen en regelgeving

Een mooi verhaal!

Onze links