De drie G’s

PETER BOSKAMP

peterboskamp

In het laatste S.I.S. bulletin. een uitgave van de Speciaalclub voor Iberische Sierduivenrassen, las ik een verhaal van dierenarts Peter Boskamp. De kop van het laatste blokje was: DRIE G,s, dat mij deed denken aan de 5 G,s van Guus Nieuwmans te weten:

Gezondheid, Geluk, Geld en Geloof in jezelf. En bij elkaar kwam je dan bij Guus terecht. Een presentatie bij mijn werkgever Aegon begon ik altijd hiermee. En dat is al jaren geleden. Nu zie ik in het S.I.S. bulletin weer dit fenomeen terug bij het stukje van dierenarts Peter Boskamp en zijn drie G’s zijn:

Goede duiven, Goed hok en een Goede liefhebber. Als aan de drie G,s niet is voldaan dan is het zinloos aan duiven te beginnen. Het gebruik van medicijnen en daar doelde Peter Boskamp op, heeft geen nut als er o.a. de duiventil niet voldoet aan de vereisten op het gebied van het creëren van goede omstandigheden, het goed verzorgen van de duiven en het goed schoonmaken van de de duiventil! Maar als eerste vereiste is, dat u een goede liefhebber bent, die voor het bovenstaande zorg moet dragen.

Guus Nieuwmans (voorzitter van Ons Belang)