Bezoek tentoonstelling van De Leidse Kropper Club (LKC)

Hallo leden van Ons Belang,

Vandaag 29 november 2015 heb ik met mijn vrouw een bezoek gebracht aan tentoonstellingsdag van de LKC, (De Leidse Kropper Club). Deze dag werd georganiseerd door ons lid Kees Mens en er waren zo’n kleine 50 leidse tilduivenliefhebbers aanwezig. Ook ons lid Bram Noest, die als contactpersoon van Ons Belang de regio Leiden onder zijn hoede heeft, was uiteraard van de partij.

En het was er bere-gezellig. Lekker over de tilduivensport ouwehoeren en kijken naar de tentoongestelde tilduiven. En er waren hele mooie duiven bij. Staande duivinnen met sokpootjes en ook een aantal rasduiven van een aantal liefhebbers.

Dus ook in Leiden leeft de tilduivensport weer op en Ons Belang vindt het grandioos dat steeds meer Leienaars lid zijn van Ons Belang. Trots was ik deze middag dat ik een jeugdlid Dani (12 jaar) een gratis lidmaatschap kon overhandigen en daarmee is het aantal jonge leden onder de 20 jaar gestegen tot 4! De afspraak met het Cultureel Immaterieel Erfgoed van Nederland, dat er minimaal 10 leden in het jaar 2016 als lid van Ons Belang dienen te zijn ingeschreven, verloopt dus uitstekend.

Als u als lid van Ons Belang nu ook een klein beetje uw best doet om jongeren als lid van Ons Belang over te halen, dan komt alles wel goed. Nieuw leden onder de 20 jaar betalen GEEN CONTRIBUTIE!

kinderduiven3 kindduif11

Ieder jaar wordt zo.n dag door de Leidenaars georganiseerd. Helaas vorig kon het niet doorgaan vanwege de vogelgriep. Maar volgend jaar organiseert ons lid Kees Mens weer zo’n fijne dag.

Guus Nieuwmans (voorzitter Ons Belang)