Tilduiven bezoek bij Harry Berenbak

Harry Berenbak

Tilduiven bezoek bij ons lid: Harry Berenbak

Inhoudsopgave

13-5-2018

Goede morgen vroege vogels en Tilduiven liefhebbers,

Deze zondag ochtend alweer vroeg uit de veren, en op tildduiven bezoek bij Harry Berenbak in dat mooie Bezuidenhout west. Ja daar was ik twee weken geleden ook al in de Laurens Reaelstraat waar ons andere lid Patrick den dunnen ook ligt. Kijk aan twee liefhebbers en nog in de zelfde straat ook!

Bedankt voor de koffie en de Morkop Harry.

 

Tilduiven

Hallo mede duiven liefhebbers.

Harry Berenbak en zijn Tilduiven hij is geboren in 1952 en getogen in de Linnaeusstraat in Laakkwartier, waar ook Frans Rutten woonde. Wij waren buurjongens wat een mooie tijd!

Ik begon als jongen knul van een jaar of 15 samen met mijn broers Ron en Jaap met deze geweldige sport, toen was er spraken van duivensport maar helaas vergrijsd het nu steeds meer en zien we steeds minder liefhebbers om ons heen.

Zo heb ik 23 jaar op het Groenewegje gewoond dat is randje Schilderswijk en randje Centrum. Daar lag ik met een duiventil op het balkon op 2 hoog, en heb daar echt met heel veel plezier duiven gehouden en dat is voor mij de mooiste tijd ooit.

Elke zaterdag naar De Springer bij Dirk in de Paulus Potter (straat) waar het altijd vol van sfeer was en een biertje gedronken werd, en mooie verhalen die waren er, maar die zijn er nog steeds!

Zo was ik onder laatst nog even bij De Vliegende Hollander van Richard de Laaf dat was op een vrijdag, en volle bak allemaal ouwe garde gelukkig is dat nog te vinden die sfeer.

Mijn eerste duiventil

Groenewegje vanaf 1977 tot 2000 met een balkontil Tilduiven gehouden, en in die jaren was het vangen geblazen met heel veel liefhebbers uit de Schilderswijk.

Ik lig nu met mijn duiven sinds 2000 met een blokhut in de tuin, waar ik van het begin al gelijk veel last van heb gehad zijn katten, ja dat is een stukje minder als je voorheen op het balkon heb gelegen. Maar al met al ben ik daar toch nog redelijk op vlucht gekomen. Ben ook weer even gestopt door privé omstandigheden, dat is even een korte periode geweest dat ik er tussen uit was. maar nog steeds heb ik mijn liefhebberij in me achtertuin en geniet ik nu van mijn liefhebberij tijdens mijn pensioen.

Hier onder nog wat foto’s van mijn til (blokhutje)

Fijne zondag

Harry Berenbak
Harry Berenbak

TilduivenHarry Berenbak

Zie ook:

Tilduiven Is Erfgoed

Tilduiven