Ons Belang op Den Haag T.V.

Hallo leden van Ons Belang,

Door omstandigheden is de uitzending van onze vereniging van Donderdag 5 november 2015 verschoven naar vandaag VRIJDAG 6 november 2015. Je kunt de uitzending nu al bewonderen door op internet naar Den Haag T.V. te gaan. Nieuws in 60 seconden. Daarna onderaan scrollen naar pagina 4 en daarna scrollen naar de uitzending van de Tilduivenhoudersvereniging. Vanaf 18.00 wordt de T.V. uitzending uitgezonden, dus kijken!

De radio-uitzending is nu al te beluisteren.Guustv Den Haag
Tilduivenhoudersvereniging trots op plek op Erfgoedlijst
05 nov 2015, 13:16

Nieuwslabels: Den Haag, duiventilsport, immaterieel erfgoed

Door Willemijn de Koning

De Haagse Tilduivenhoudersvereniging Ons Belang is enorm trots op hun plek op de Nationale Inventaris Immateriaal Cultureel Erfgoed in Nederland. Hierdoor zit de sport volgens de vereniging weer in de lift.

“We hebben er hard voor gevochten,” vertelt voorzitter Guus Nieuwmans tegen Den Haag FM. “De tilduivensport is altijd tegengewerkt door gemeentes en woningbouwverenigingen. Mensen wilden nooit duiven maar nu door het doorzettingsvermogen van onze vereniging zijn we in staat met rechterlijke uitspraken duiventillen legaal te plaatsen.”

Het ledenaantal van Ons Belang is in zeven jaar tijd gegroeid van 130 naar 400. “Nu moeten we ons stokje doorgeven aan jongere mensen, zodat zij ook deze sport gaan doen. Daarom ga ik presentaties geven, ook op scholen.”

Luister hier naar een reportage over duiventilhouders en let niet op de serieuze foto van de voorzitter!