Hans van Wissen overleden.

Beste leden Ons Belang,

Een goede kennis van de voorzitter is deze week overleden aan een hersenbloeding. Zijn naam is Hans van Wissen. Een echte duivenmelker met een til van ijzeren profielen in de Tulpstraat in Rijswijk. Met Hans kon je lachen. Hij zei altijd alles recht voor zijn raap en draaide nergens omheen. Een jaar of 8 geleden geleden verhuisde hij naar Wateringen, waarbij hij zich nog verder ging toeleggen op zijn andere hobby: het schilderen. Vaak werd ik door hem uitgenodigd om te komen kijken bijvoorbeeld in de Palace Promenade in Scheveningen naar zijn fantastische schilderijen.

Twee weken geleden had ik nog een gesprek met hem over het organiseren van een grote Galerie, waar zijn top schilderijen werden ten toon gesteld. Ook wilde hij gaarne zijn schilderijen showen op cruise ships. In feite werd Hans de taugë boer genoemd. Hij leverde bijna heel Den Haag taugë en aanverwante produkten aan groothandels en groenteboeren.

Toen hij verhuisde heb ik nog van hem een hennebonte duivin met paraplustaart en een vaalbond gekregen. Uit die vaalbond heb ik nu nog nazaten van vliegen.

Ik sta even stil bij die Hans van Wissen, want wie kent hem niet met zijn prachtige verhalen over roofvogels enz. maar hij wilde nooit zo zeer in de belangstelling staan.

Hierbij condoleer ik ook zijn ex/vrouw en zijn dochter en overige familieleden namen Ons Belang. Rust in vrede Hans. Het Bestuur van Ons Belang

Hans_van_Wissen_portret_320x211

Hans van Wissen 4