Duivenmelkerslong

 Allergie of de duivenmelkerslong?

Inhoudsopgave

Onder u zullen er ongetwijfeld zijn, die weleens van een duivenmelkerslong gehoord hebben. Dat dit in feite om een allergische aandoening gaat is voor velen onbekend. Dit uit zich in een aandoening van de longen, die gepaard gaat met benauwdheid en piepen. Het wordt o.a. veroorzaakt door de stof en/of verdroogde uitwerpselen van de duiven.

Een allergische reactie ontstaat bij slechts een klein percentage van duivenmelkers die duivenstof inademen. Overgevoeligheid en de duivenmelkerslong ontstaan over het algemeen enkel bij frequente en langdurige inademing van deze duiveneiwitten.

tilduiven

 

Wat is een duivenmelkerslong

Een duivenmelkerslong is een ontsteking in de longblaasjes (alveoli) door een allergische reactie in uw longen door bepaalde stoffen.

lees meer


Symptomen

Symptomen die vaak optreden zijn: hoesten, benauwdheid, vermoeidheid en gewichtsverlies.

lees meer


Onderzoeken

Om een diagnose te stellen voeren we één of meerdere onderzoeken uit.

lees meer


Behandeling

Het belangrijkste is het voorkomen van contact met de vogels, champignons of de medicijnen die de reactie veroorzaken. Dan verdwijnen de klachten vaak vanzelf.

lees meer


Interstitiële longziekten

Interstitiële longziektes zijn ziektes waarbij het longweefsel is aangetast. Het betreft een uitgebreide groep van ziektebeelden met hetzelfde beeld op de röntgenfoto. Ze hebben uiteenlopende oorzaken en dus een verschillende behandeling.

lees meer

Voor meer informatie

 

Home