Tilduifsport verdwijnt? Hoe kom je erbij!

Beste tilduivenliefhebbers,

In de telegraaf van vrijdag 31-10-2014 stond een bericht met de kop: Tilduifsport verdwijnt. Het artikel dat zoals gewoonlijk niet door een tilduivenliefhebber is geschreven is volkomen buiten de waarheid. De Tilduivenhobby groeit en bloeit. Wat wel is veranderd, dat de tilduivenliefhebbers niet meer in de Schilderswijk en en andere wijken zijn te vinden. Maar in het Laakkwartier en in Duindorp zijn er nog heel veel tillen. Door de toemalige wethouder Adri Duyvenstein moest de Schilderswijk worden opgeknapt. De allochtonen kwamen in de nieuwbouwwoningen wonen in de Schilderswijk en dat waren geen duivenmelkers en de tilduivenliefhebbers verhuisden naar de Stede, de Oorden en Gaardes. Daarna naar het Wateringseveld en naar de Vinexwijken Leidschenveen en Ypenburg. Als die liefhebbers zogezegd weer terug zouden keren naar de Schilderswijk, dan was het daar weer overvol.

Ook de duivenwinkels hebben door al die verhuizingen van tilduivenliefhebbers een enorm stuk klandizie verloren, maar er zijn nog nooit zoveel duivenwinkels geweest als nu. En niet te vergeten de opkomst van Marktplaats en andere sites zoals tilduiven.nl van Leon in Nootdorp.

Helaas Telegraaf: u praat over zaken waar u geen kijk op hebt. De Tilduivenvereniging Ons Belang heeft sinds 1985 nog nooit zoveel leden gehad, waaronder een behoorlijk aantal leden van onder de vijftig, die ook zomaar 80 jaar kunnen worden.

En de techniek gaat alsmaar door: zie deze website. Alles gaat tegenwoordig digitaal en in 2015 gaat Ons Belang veel informatie naar de leden brengen via haar website. Dus laat je niet van de wijs brengen: De Tilduivensport en niet alleen in Den Haag zal binnen 5 jaar bij het 100 jarig bestaan uitgroeien tot de grootste vereniging op het gebied tilduiven en eigenlijk zijn ze dat al!

Guus Nieuwmans (bestuurder Ons Belang)

 

 

 

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.