Sinds twee jaar terecht geroyeerd als lid van Ons Belang

Twee jaar geleden is deze persoon al geroyeerd door Tilduivenvereniging Ons Belang. De commissieleden Danny van der Steen en Frans Rutten attendeerden de voorzitter van Ons Belang erop, dat deze “duivenliefhebber” zijn duiven verwaarloosde. Er werd door Ons Belang o.a. een buurtonderzoek uitgevoerd, met de betreffende persoon gepraat en gebeld en de dierenbescherming werd van de verwaarlozing op de hoogte gebracht. De betreffende persoon beloofde beterschap, maar werd desondanks als lid direct geroyeerd.

Als u op de hoogte bent van dit soort “liefhebbers” meldt dat aan zowel de dierenbescherming als bij Ons Belang. Zulk soort liefhebbers bezorgen de tilduivensport een slechte naam en dat willen we uiteraard niet. Ons Belang vond het een goede zaak u hiervan op de hoogte te stellen.

Verwaarloosde duiven afgevoerd bij Haagse ‘hobbyist’ met extreem vieze duiventillen _ Omroep

DEN HAAG – Bij een duivenhouder in Ooievaarstraat in de Haagse wijk Ypenburg zijn donderdagmiddag zo’n 78 duiven weggehaald. De vogels leefden in extreem vieze duiventillen. De eigenaar, die in totaal zo’n 250 duiven houdt, was hiervoor eerder al op de vingers getikt.
De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft in april een dwangsom opgelegd van 1000 euro vanwege de verwaarloosde duivenhokken. Ook werd de eigenaar destijds gewaarschuwd dat hij de dieren mogelijk zou moeten afstaan als hij niet beter voor de duiven zou gaan zorgen.
Dat moment lijkt nu aangebroken: opnieuw blijkt na inspectie van deskundigen van de LID dat de hobbyist in gebreke is gebleven. ‘De dieren gaan nu naar een tijdelijke opvangplek, waar ze medisch onderzocht zullen worden’, vertelt Eric Goemans van de LID. ‘De eigenaar kan een boete betalen voor de tijdelijke huisvesting en zijn dieren terugkrijgen. Anders worden de dieren verkocht.’
2820307