Informatie over duivenMededelingen

Veel voorkomende duivenziektes.

Veel voorkomende duivenziektes

Onze sponsor Dierenwinkel Paul Groeneveld in Honselersdijk kan u eventueel helpen bij het voorkomen van de acht meest voorkomende gezondheidsproblemen. Let op: Uiteraard kunnen tilduiven ook ziek worden, maar als u uw duiven goed en hygiënisch verzorgd zijn de onderstaande ziektes vooral op toepassing bij postduiven. Een enquête onder tilduivenliefhebbers heeft ons geleerd, dat ook het inenten vaak een kostbare en overbodige zaak is. Let vooral elke dag hoe uw duiven erbij zitten en zet uw duiven  bij afwijking van het normale gedrag direct apart. En laat u voorlichten door Paul Groeneveld. Een dierenarts kost veel centen en Paul geeft gratis voorlichting!

De acht meest voorkomende gezondheidsproblemen met onze duiven zijn:

Paratyfus, Paramyxovirus, Canker, Cocci, Worms, Adeno-Coli syndroom, Ornithose en Candida.

1. PARATHYPHOID (Salmonella)
Pigeon Disease - Paratyphoid Droppings Paratyfus kan worden veroorzaakt door niet-hygiënische omstandigheden en de verontreiniging van diervoeders door knaagdieren. Het kan ook voorkomen bij de introductie van nieuwe duiven in het hok , zonder te controleren eerst of ze gezond zijn. Voordat nieuwe duiven in de loft , isoleren en observeren ze voor 5 dagen en leg ze op een preventieve medicatie.

Symptomen van Paratyfus:
Verlies van conditie en gewicht.
Groene slijmerige uitwerpselen.
Zwelling van het been en vleugelgewrichten.
Mank
Onbevruchte eieren.
Twisted hals (zelden)
Een oog blindheid (zelden)

Producten voor Preventie en Cure:
Furaltadone & colistine 5 (DAC)
Trimethoprim? Sulfa (DAC)
Parastop (Belgica-DeWeerd)
Parastop (Pantex)
Pantrim (Pantex)
Para-Mix 1 (Travipharma)
Sal-Bac Vaccin (Bio-Mune)

2. paramyxovirus (PMV)
Pigeon Disease - PMV Pigeon Paramyxovirus Om Paramyxovirus voorkomen dat ze in uw zolder , wordt aanbevolen dat alle dieren ten minste eenmaal per jaar worden gevaccineerd. Jonge vogels te vaccineren bij 4 tot 8 weken oud, maar niet later dan 4 weken voor de jonge vogel raceseizoen. Re-vaccineren van alle vogels 4 weken vóór het broedseizoen. Zodra een duif heeft Paramyxovirus, is er weinig wat je kunt doen, vaccinatie op dit punt zal geen goed doen. We raden dat die duiven die de ziekte hebben, worden behandeld met La-Sota, die heeft laten zien wat succes. Dit kan individueel worden gedaan door een daling van elk oog drie dagen, of deze in de drinkwater koppel behandeling.

Symptomen van paramyxovirus:
Verlies van het gewicht
Waterige groene slijmerige ontlasting.
Parastop (Belgica-DeWeerd)
Het verdraaien van de nek en het hoofd

Producten voor het voorkomen of te genezen:
PMV1 Vaccin (Lohmann Animal Health)
LaSota (Lohmann Animal Health)
* OPMERKING: Als een zichtbare Paramyxovirus probleem optreedt, kunt u de volgende oplossing proberen. Dit werd aanbevolen door een aantal van de meest vooraanstaande duif dierenartsen in Nederland en België. Vaccineer de getroffen duif 3 x in een week, met PMV-1 gedode virus vaccin, 0,5 cc per schot in de nek, op zondag, woensdag en zondag. Na de behandeling, houden duif geïsoleerd voor een extra week, om ervoor te zorgen dat alle symptomen zijn verdwenen. Vergeet niet, dat de vogel altijd een vervoerder zal blijven.

3. 't geel (Trichomonas)
Pigeon Diseases - Canker Een gele kaasachtige substantie, doorgaans in de mond, maar 10 van Canker extern, terwijl intern. Breekt uit op elke leeftijd, ook bij jongeren nog steeds in het nest. Het wordt veroorzaakt door een flagellate, leven op het slijmvlies van de keel en het gewas.

Symptomen van Canker:
Verlies van eetlust
Probleem verteren

Producten voor Cure:
Ronidazol (Ridzol) (DAC)
Metronidazole (Flagyl) (DAC)
BS (Belgica-DeWeerd)
Ronidazol 10 (Pantex)
Ronidazol 40 (Pantex)
Cure (Travipharma)

4. COCCI (Coccidiosis)
Pigeon Diseases - Coccidiosis Dit probleem kan worden veroorzaakt door onhygiënische omstandigheden in de loft en het verhuren van uw duiven gaan plukken rond op de grond.

Symptomen van Cocci:
Verlies van gewicht.
Slijmerige donkergroen uitwerpselen
Slaperig
Slechte vliegen
Dorstig

Producten voor Cure:
Multi-Mix (Global)
Dacoxine 4 in 1 (DAC)
Trimethoprim / Sulfa (DAC)
Coccimix (Pantex)
Kokken-Geel (Pantex)
Kokken-Mix 1 (Travipharma)

5. WORMS (Hair, Round & Tape Worms)
Pigeon Diseases - Worms Oorzaak zijn over het algemeen niet-hygiënische loft voorwaarden of verhuur van de duiven , pak rond op de grond. Zij zullen de eetlust te behouden, als de wormen verbruikt meest voeding in de duiven -systeem.

Pigeon Racing Nutrition Secrets Exposed laat u de voeding en voeding geheimen die zal krijgen uw vogels vliegen op warp snelheid. Het toont je ook hoe krachtig de juiste voeding en voeding is om uw postduiven en de voedingswaarde geheimen die ze zullen moeten vliegen op lightining snelheid.

Het maakt niet uit als je de beste, duurste duiven in de wereld, als je vogels niet goed gevoed ze zullen nooit vliegen op hun hoogtepunt fysieke prestaties. Leer de winnende geheimen van Veteran Pigeon Trainers en Tik Into's je vlucht volledige potentieel.

Klik hier om het te Check Out Now

Symptomen van Worms
Verlies van Voorwaarde
Verlies van Weight
Bad dropping

Producten voor Cure:
Combi-Worm (Alle wormen) (Global)
Belga-Wormac (Hair & rondworm)
Wormmix (Hair & Rondwormen) (DAC)
Worm-Ex (Hair & Rondwormen) (Pantex)

6. Ornithose
Pigeon Ornithosis Meer dan van de jonge vogels hebben problemen met de Ornithose complex. Verlies van het verlangen om te vliegen, verlies van duiven in de races en de slechte resultaten, zowel met oude en jonge duiven.

Symptomen van Ornithose:
Gebrek aan conditie
Neusafscheidingen
Verminderde verlangen om te vliegen
Krassen op de kop en snavel
Gezwollen oogleden en natte ogen.
Niezen, ratelende en hoesten
Verkleurde lellen
Slijm in de keel

Producten voor Cure:
Respiratory Plus (Global)
1 + 1 Cure (DAC)
Spiradac (DAC)
Tylosine (DAC)
Orni-Special (Belgica-DeWeerd)
Ornithose 3 (Belgica-DeWeerd)
Ornimix WSP (Pantex)
Ornimix DS (Pantex)

7. ADENO-COLI Syndrom
Pigeon Diseases - Adeno Virus In de laatste 10 jaar, werd dit het grootste probleem bij jonge duiven 6-9 maanden oud. Tot 70% worden besmet en tonen de symptomen. De ziekte is een combinatie van een Adeno-virus, die de weg opent voor het plotseling agressieve E-coli bacteriën vaak Circo Virus is betrokken. Dezelfde symptomen kunnen worden waargenomen in paramyxovirus, maar in dat geval de duiven drinken meer, dat bepaalde centrale zenuwstelsel probleem, zoals het verdraaien van de weg. Hoewel er geen bekende remedie voor Adeno en Circo Virus. Een aantal van de producten hieronder, bleken enigszins effectief.

Symptomen van Adeno-Coli Syndrom:
Verminderde eetlust
Clear waterige uitwerpselen met kleine fecale
materie in cent
Braken
Snel gewichtsverlies.
Sterven in kwestie van dagen.
Hoewel de hierna genoemde probleem niet gebruikelijk is, kan dit plaatsvinden wanneer bepaalde conditie gelijk hebben en mag niet worden vergeten, zoals algemeen gedaan

Producten voor Cure:
Belg-Amco (Belgica-DeWeerd)
4 in 1 Mix (Belgica-DeWeerd)
Dacoxine 4 in 1 (DAC)
Om uitdroging te voorkomen dat de 4 in 1
wordt gemengd met het volgende artikel.
Belgasol (Belgica-DeWeerd)

8. CANDIDA
Pigeon Candida (Sour Crop) Wanneer zich problemen voordoen in de loft , het eerste wat een liefhebber looks voor is tekenen van de meest voorkomende problemen zoals Canker, Cocci, Worms, Paratyfus, Respiratory, Ornithose Complex, Adeno Virus of E-Coli. Velen zullen snel grijpen voor een medicijn en doen wat ik noem? Blind? medicatie voor deze ziekten in een zeer korte tijd. Dit kan de gezonde darm goede darmbacteriën verhogen de kans op slechte bacteriën aan te slaan vernietigen. Dit kan een aandoening genaamd Candida, een schimmel en gist infectie van de krop en darmen.

Symptons van Candida:
Geen behoefte om te vliegen
Slechte prestaties in de races.
Verliezen in Opleiding en Races.

Producten voor Cure:
Glostatin (Global)

Pigeon Disease - De acht meest voorkomende gezondheidsproblemen in Duiven

Zie ook ons nieuwe topic: Jonge duiven diarree Adeno Coli complex

Deel dit

Geef een reactie