Duivenwinkel de Vliegende Hollander

Duivenwinkel de Vliegende Hollander

Duivenwinkel de Vliegende Hollander voor al u duif benodigdheden en meer. De duivenwinkel van Richard de Laaf en Fred Groos waar de humor nog steeds- hoogtij viert en de koffie nog steeds bruin is. Een winkel voor de liefhebber waar de duiven benodigdheden voor zijn liefhebberij te koop is.

Welkom bij
duivenwinkel de
Vliegende Hollander

Hallo Tilduiven liefhebbers,

Duiven winkel De Vliegende Hollander, Minckelerstraat 56 Te Den Haag  Iedereen is van harte welkom voor een heerlijk bakkie  koffie of wat fris,
we hebben altijd duiven en doffers te koop dus kom gerust eens kennis maken met onze leuke duivenwinkel in Den Haag.

Openings-tijden van de
Vliegende Hollander zijn:

Ma07:00 uurt/m18:00 uur
Di07:00 uurt/m23:00 uur
Woe07:00 uurt/m18:00 uur
Don07:00 uurt/m18:00 uur
Vrij07:00 uurt/m20:00 uur
Zaterdag06:30 uurt/m18:00 uur
ZondagGesloten

 

Foto duivenwinkel de Vliegende Hollander

Foto buitenkant van duivenwinkel de Vliegende Hollander.

duivenwinkel

Een verhaaltje over duiven

Duiven en Den Haag; ze horen bij elkaar. Natuurlijk zie je overal de stadsduiven, maar telkens weer verbaas ik me als ik ’s morgens of ’s avonds naar buiten kijk en dan horden duiven ‘in formatie’ over me heen zie vliegen. Niet iedereen is er even blij mee;  je jas wordt onder gescheten en ze zijn haast niet te verjagen.
Maar ik kan er wel van genieten; prachtig zoals ze eruit kunnen zien.

Vroeger

Vroeger waren er in de diverse ‘volksbuurten’ en dan vooral in Den Haag en omgeving de bekende duivenmelkers en veel duivenwinkels.
Het was een sport te proberen zoveel mogelijk duiven in jouw til te krijgen door ze weg te lokken uit andere tillen. Op elk (ja ik overdrijf zwaar) huis stond wel een til. Het was een pure passie voor menigeen. Of het nu alleen te maken had met de duiven zelf; ik vraag het me af, want veel meer dan koeren deden ze niet. Vreemde bewegingen en geluiden kwamen ook niet alleen uit de duiven; hun baasjes deden even hard mee. Ik vond het altijd een dom gezicht zoals volwassen mannen op en neer gingen met hun hoofd en die rare geluiden voortbrachten.
In de diverse ‘duivenwinkels’ werd trots gepocht over de prestaties van menig ‘melker’ onder het genot van een bakkie (of biertje) en het teveel aan duiven werd daar verkocht, wanneer de duiven niet gewoon weer los werden gelaten.

Helaas is de sport een beetje aan het vergrijzen. Ofwel werden de duiventillen verboden (welzijnscommissies) ofwel de belangstelling verdween. Duivenmelkers zie je nauwelijks meer in Den Haag.

Ga naar de Facebookpagina van Ons Belang toe.

Zie ook:

Duivenvoer

Duivenwinkels

Tilduiven

Onze links