Hallo tilduivenliefhebbers,

Vele tilduivenliefhebbers en vooral verspreid over Nederland zetten regelmatig een advertentie in de rubriek KROPPERS bij de titel VOGELS en DUIVEN op marktplaats.nl.

De prijzen liegen er niet om, maar is dat zo erg, vraag ik me af. In de Haagse duivenwinkels en ook in de Leidse duivenwinkel (Ooststraat) vragen ze voor een doffer of duif zo’n 5 euro gemiddeld. Niks mis mee. De duivenwinkel De Zwarte Vogel bijvoorbeeld geeft voor een doffer of duif hooguit twee euro en laatst bracht ik een leuke doffer en kreeg er een zakje hennepzaad voor. Ook niks mis mee.

Een liefhebber vindt een duif of doffer erg mooi, die hij heeft gekocht in een duivenwinkel voor bijvoorbeeld 5 euro en vanwege het feit, dat hij een beetje krap bij kas zit, zet deze liefhebber deze duif of doffer op marktplaats voor 10 euro met biedingsmogelijkheid. Niks mis mee. Er wordt op geboden tot bijvoorbeeld 20 euro en de man heeft 10 euro winst. Ook niks mis mee. Anders wordt het, als de koper in zijn bericht zegt, dat die duif of doffer van een goede liefhebber is en dat dan niet waar is. Dat is niet eerlijk.

Echter Ons Belang met enkel tilduivenliefhebbers biedt vanaf het jaar 2015 de leden en ook de duivenwinkels, die Ons Belang ondersteunen, de gelegenheid duiven en doffers te ruilen, te kopen en te verkopen. Dus alleen voor leden en de samenwerkende duivenwinkels.

Duidelijk moet zijn, dat Ons Belang geen duiven, voer en ander soort zaken gaat verkopen, maar de leden van Ons Belang in de gelegennheid stelt duiven, hokken en allerlei andere zaken aan collega-leden te verkopen, kopen of ruilen.

Niet meer en niets minder!

Het Bestuur.

 

 

 

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *