Hallo Leden van Ons Belang,

Het Bestuur geeft u het advies een kleine vergunning an te vragen voor het legaal plaaatsen van een duiventil. Want plotsklaps kan er een medewerker van de pandenbrigade aan de deur staan en dan….vult u zelf maar in.

Hieronder op welke wijze u een legale duiventil kan plaatsen.

Kleine vergunningen

Gepubliceerd: 
18 februari 2015
Laatste wijziging: 
08 februari 2016

Wilt u een dakkapel plaatsen, kozijnen vervangen, een serre aan uw huis bouwen of een andere kleine verbouwing uitvoeren? U kunt hiervoor in de meeste gevallen binnen 1 week een vergunning krijgen.

De gemeente kan snel een vergunning afgeven voor de volgende kleine bouwwerken: aan- en uitbouwen, constructieve doorbraak, dakkapellen en -ramen, duiventillen, fietsenberging in de voortuin, kozijn- en gevelwijzigingen, reclame, rolluiken en zonweringen, schotelantenne, samenvoegen, vlaggenmast en zonnecollectoren en -panelen.

Voor deze kleine bouwwerken kan de gemeente uw aanvraag beoordelen op een beperkt aantal indieningvereisten. Afhankelijk van uw aanvraag moet u naast het aanvraagformulier 1 of meer van onderstaande gegevens inleveren:

  • gemaatvoerde tekeningen (tekeningen op schaal met alle maten), bestaande en nieuwe situatie
  • gemaatvoerde tekeningen (zoals details, plattegronden, gevels, doorsneden)
  • foto’s, ook van de omgeving
  • constructieve (bruikbare) tekeningen en berekeningen
  • berekeningen om aan te tonen dat het plan voldoet aan het bouwbesluit
  • bodemonderzoek

Let op: alle tekeningen moeten voorzien zijn van relevante maatvoering, kleur- en materiaalgebruik en op schaal zijn getekend.

Hoe lang duurt het?

Zodra de gemeente alle informatie heeft ontvangen kan er in de meeste gevallen binnen 1 week een beslissing worden genomen. Het kan voorkomen dat er voor uw plan ook een ontheffing van het bestemmingsplan nodig is. Of dat de door u aangeleverde gegevens nog niet volledig zijn. In dat geval kan de behandeling langer duren.

Bereken uw leges voor bouwen

Voor een vergunning brengt de gemeente kosten in rekening. Die kosten heten leges. Heeft u een vergunning nodig dan kunt u de leges berekenen voor uw (ver)bouwplannen. De legesbedragen zijn vastgelegd in de legesverordening omgevingsvergunning van de gemeente Den Haag.

Vergunning aanvragen

Vraag uw vergunning aan via het Omgevingsloket Online (OLO): www.omgevingsloket.nl. Als dit niet lukt, kunt u uw aanvraag samen met benodigde bijlagen ook mailen naar: oloaanvraag@denhaag.nl.

Kijk voor meer informatie op Omgevingsvergunning.

Deel dit

Geef een reactie