Van de week lekker weer en ik naar boven. Nadat ik een paar doffers had uitgelaten, kwam er een hele mooie puitduif aanvliegen. Dus gelijk mijn krasdoffer, een echte vangdoffer eruit en de duivin maakte zich mooi en ik had het touw van mijn voorschuif met zweet in mijn handen al vast. Die kras met witslag maakt altijd lucht op plat, dus de kiosdeurtjes op een kier, de bovenschuif halfdicht en ik koekeloere, waar mijn doffer met die plaat van een puitduif bleef.

En ja hoor, mijn kras lucht op plat en die duivin voor de boel. Roepen als een gek met mijn lange giraffennek en net op het moment dat ze erin wilde springen, gebeurde er iets wat ik nog nooit had meegemaakt. Uit de schoorsteen vlak voor mijn ren, kwam er een zwarte Piet naar boven met zijn zak half vol met cadeautjes.

Potverdorrie, die mooie duivin sloeg af en weg en mijn kras helemaal schuw in zijn hokje. En toen schok ik wakker, helemaal over mijn toeren en mijn vrouw begreep er niks van.

Voor mij hoeft Sinterklaasfeest niet meer en zeker niet de zwarte Piet. Wegwezen naar Spanje en zo gauw mogelijk.sint

De Hagenees

 

 

 

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *