Hallo allemaal,

De rui van mijn tilduiven is zo goed als voorbij en nu is eigenlijk de beste tijd van het jaar aangebroken om te loksen en om vooral de doffers lekker te laten gaan. Gisteren liet ik mijn hennebonte duif uit, twee jaar oud en prachtig in de lucht. En gaan die duif en plotseling een mooie staande oliebonte doffer erbij. En mijn duivin liet mij even zien wat ze kan. In eerste instantie helemaal meegaan met die doffer en na 10 minuten kwam ze met die doffer erachter terug en wham, op de de plank en mijn duif heel parmantig in het schiethoek en trip…trip die doffer erachteraan en hoepsekee schuiven maar. Een plaat van een doffer, die dacht mijn hennebonte duif er in te drukken. Trots was ik op mijn hennebonte duif en echt genieten. Heerlijk die tilduivensport!

De Hagenees.

 

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *